OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2021. január 18., hétfő 12:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - A DK felszólítja az OGYÉI-t, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!

        A DK szerint felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány egy olyan bizonytalan hatékonyságú, Európában bevizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség. Orbán rádióinterjúja szerint ráadásul a kormány a 60 évnél idősebb krónikus betegeket oltaná itthon a kínai vakcinával, amivel még Kínában is csak 59 éves korig oltanak, és amiről maga a gyártó mondta, hogy a 60 év feletti krónikus betegek esetében kockázatos a beadása. Hangsúlyozzuk: a Demokratikus Koalíció a Fidesz minden hangulatkeltésével ellentétben oltáspárti, azt szeretnénk, ha minél többen beoltatnák magukat, és így minél hamarabb magunk mögött tudhatnánk a járványt és a válságot, ám mi, európai magyarok az Európai Gyógyszerügynökség döntését tartjuk szakmainak és politikailag függetlennek.
     A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán! Azzal, hogy Orbánék a kínai vakcinát propagálják, csak azt fogják elérni, hogy még azok sem akarják majd beoltatni magukat, akik egyébként az oltás pártján állnak. Lehetővé kell  tenni, hogy az emberek szabadon választhassanak a vakcinák közül, és ne kényszerítsék rájuk a kínai gyártású oltást!  

Varga Zoltán
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.