OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 18., hétfő 14:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 18., hétfő (OS) - Ne a tanárokon spóroljon a kormány! A járvány alatt mindenkinek járjon a 100%-os táppénz!

    Úgy tűnik, hogy az iskolák fölé rendelt tankerületek képtelenek megfelelően ellátni feladatukat a járvány terjedésének megfékezését illetően. Hónapok óta hallgatjuk, hogy felkészültek a köznevelésben is a járvány elleni védekezésre, de a sajtóban megjelenő beszámolókból az derül ki, hogy a tankerületek döntései mögött még nyomokban sem lehet felfedezni egységes eljárásrend meglétét.

A tanárok még mindig hatalmas kockázatnak vannak kitéve, ennek ellenére a kormány mégsem biztosítja megfelelő módon a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket. A pedagógusoktól olyan jelzések érkeznek, hogy több iskolában már elfogytak a korábban kiosztott fertőtlenítőszerek. Ezért írásbeli kérdéssel fordulunk az EMMI-hez annak érdekében, hogy megtudjuk, hogyan és milyen gyakorisággal biztosítják az iskolák számára a védekezéshez szükséges felszereléseket.

Továbbá az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a tankerületek a tanárokat hibáztatják, ha megfertőződnek. A tanárok a kormányzat elhibázott járványkezelésének az áldozatai! A hivataloknak nem a tanárokra kellene mutogatni, hanem meg kellene teremteni számukra a biztonságos munkavégzéshez szükséges körülményeket!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.