OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2021. január 22., péntek 19:19

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. január 22., péntek (OS) - A Debreceni Egyetem nem egy 2 hét alatt összecsapott szakdoga

    A dolgozók és a hallgatók jogai is sérülnek az új rendszerben. A dolgozók nem lesznek közalkalmazottak, bármilyen mondvacsinált okból, el lehet őket távolítani, ha nem tetszik az adott illető az egyetem vezetésének. Ezek az emberek azért voltak közalkalmazottak, mert a köz érdekét szolgálták. A hallgatók pedig akkor fognak szembesülni ezzel a problémával, amikor egy újabb válság vagy a vezetőség prioritásának megváltozása miatt az egyetem nem fog ingyen képzést biztosítani, hiszen hosszútávon elfelejthetjük az állami ösztöndíjas kategóriát, hiszen az állami felelősségvállalás megszűnik a tulajdonosváltással.

Van nagyon jól működő példa erre, tekintsünk nyugatra, az Amerikai Egyesült Államokban alapítványok irányítják az egyetemek nagy részét, a filmekből tudhatjuk mennyi a tandíj és milyen nehéz az előteremteni. A munkavállalókat pedig majd elbocsátják, de felajánlják, hogy vállalkozóként legyen óraadó, hogy már a munka törvénykönyve se védje, ha egyszer a pénz másra kell.

Összességében azt látjuk, hogy ezzel egy testületnek nő az autonómiája, az alapítványt vezető kuratóriumé. Az ő fizetésük és vagyonuk lesz biztos, senki másé
Ezért arra kérünk mindenkit, aki valaha ott tanult, tanul vagy tanulni fog, dolgozott, dolgozik vagy ott szeretne dolgozni és mindenkit, aki nem szimpatizál a kormány ezen lépésével, amit megpróbálnak az egyetem sajátjaként eladni, hogy cselekedjen.
A SzabaDEgytem petíciót indított az ügyért első lépésként biztosítsuk támogatásunkról őket az aláírásunkkal és kövessük a munkájukat, álljunk a tiltakozók mellé és segítsük őket!

Az LMP Hajdú - Bihar megyei közössége


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.