OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. február 1., hétfő 15:56

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. február 1., hétfő (OS) - ONLINE KLUBBAN EGYETEMISTÁK ÉS LÁTÁSSÉRÜLT ÖREGDIÁKOK Online klubban találkozhatnak egymással egyetemisták és olyan öregdiákok, akik vakok vagy látássérültek. Három beszélgetős alkalmat tervez a közeljövőben a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE). Céljuk, hogy valós információkat adjanak a hallgatóknak a látássérült fiatalok eredményeiről, ők ugyanis jóval többre képesek, mint azt legtöbben gondolják. Az a két fiatalember például, akikkel először kerülnek kapcsolatba, szép karriert tudhat a magáénak. Épp az áll az egyesület "AC-DC Találd meg a helyed!" elnevezésű projektjének középpontjában, hogy csökkentse az előítéleteket

    Két egyetemmel már együttműködési megállapodást is köttetek, az ELTE-vel és a Budapesti Corvinus Egyetemmel, ahol az egyetemi fogyatékosügyi koordinátorok voltak az aláírók. Ők küldik majd ki a Neptun rendszeren keresztül a meghívót az egyetem hallgatóinak. Bíznak benne a szervezők, hogy sokakat érdekel: elődeik hogyan küzdöttek le jóval több nehézséget, mint ami a diploma megszerzése után vár majd a rájuk munkaerőpiacon. Nemsokára a harmadik együttműködési megállapodásra is sor kerül. A VGYKE-nek ezt a projektjét egyébként a Nemzeti Fogyatékosügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Kft. támogatta. Sikeres látássérültekről addig is lehet kisfilmeket nézni az egyesület honlapján (Videók, AC-DC mappa). Az időpontról is itt lehet majd értesülni.
VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.