OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 28. szerda
Ismertető


2021. február 4., csütörtök 12:06

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. február 4., csütörtök (OS) - Javaslattételi felhívás a Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjak adományozására. Az Alapítvány felhívja a Magyarországon vagy határain túl, a Kárpát-medence területén működő felsőoktatási intézmények, közgazdasági szakmai szervezetek vezetőit és testületeit arra, hogy 2021. március 05-ig lehetőségük van javaslatot tenni az idei Wekerle Sándor Közgazdasági és Tudományos életműdíjakra.

        A Wekerle Sándor életműdíjakat azok a Magyarországon vagy határain túl élő, magyar származású személyek kaphatják meg, akik a közgazdaságtan és a pénzügyek területén több évtizedes, kimagasló és példamutató szakmai életpályát tudhatnak maguk mögött. A Közgazdasági életműdíj kritériuma, hogy a jelölt tudományos munkássága, közéleti, szervezői tevékenysége a közgazdaságtan fejlődését, a közgazdasági ismeretek, eredmények gyakorlati hasznosítását szolgálja. (Díjazottak: Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos, Pogány Erzsébet).
     A Tudományos életműdíj a tudományos, kutatói, oktatói tevékenységet végző, a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását, felkészítését elősegítő kiemelkedő személyiségek elismerése. (Díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna, Báger Gusztáv).
     Javaslattétel írásban vagy elektronikus úton lehetséges a jelöltek életútjának, érdemeinek összefoglalásával a Wekerle Sándor Alapítvány, 8060 Mór, Szent István tér 4. postai címre, vagy a wekerle.alapitvany@gmail.com e-mail címre megküldve.

     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.