OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2021. február 19., péntek 12:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. február 19., péntek (OS) - A Fidesz és a multik stratégiai partnersége a munkavállalók elárulását jelenti? – A kormány azonnal cselekedjen a makói gumigyár dolgozói érdekében!

    A Fidesz-rezsim stratégiai partnere a Continental úgy döntött, hogy a makói gumigyárában egyoldalúan felmondja a kollektív szerződést és nekilát a dolgozók határtalan túlóráztatásának. Mindezt azért tehetik meg, mert a magyar kormány aljas módon lehetőséget adott a multiknak a munkavállalók kizsigerelésére.

Az MSZP szerint azonban a stratégia partnerségi megállapodások nem járhatnak együtt a dolgozók elárulásával! A Fidesz nem nézheti csendben, hogy a multik a munkavállalókkal fizettessék meg a válságból való kilábalás árát!

Felszólítjuk a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és lépjen fel a cégvezetés szakszervezetekkel szembeni elnyomó és agresszív politikája ellen!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért támogatja őket és fellép minden munkavállaló-ellenes intézkedéssel szemben a Parlament falain belül és azon kívül is.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.