OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 6., kedd 08:02

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - A reális zöldek szerint a folyami hajózás magyar sorskérdés!   Hazánk a kontinens belsejébe bezárt ország, termékeit meghatározó módon csak földi szállítással tudja a világpiacra juttatni.

    Az Országgyűlés 2000-ben a környezetkímélő és energiatakarékos vízi közlekedés állami és önkormányzati feladatairól jogforrást alkotott. A törvény 2002. évi módosításával létrehozta a Belvízi Hajózási Alap - Programot. A Miniszterelnöki Kabinetiroda képviselője írta 2017-ben a reális zöldek elnökének: "Orbán Viktor miniszterelnök úrnak címzett levelét, amelyben a hajózás szerepének fontosságát hangsúlyozta, megkaptuk. Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni Önnek azt, hogy figyelemmel követi Miniszterelnök úr nyilatkozatait, és ez által Magyarország Kormányának munkáját is." A civil szervezet 1992-ben nem a haszonszerzés, hanem a haza szolgálata céljából alakult meg.
2018-as országgyűlési választások után nonprofit civil szervezet mozgástere nagyon beszűkült.  Kommunikációs tevékenységünket az állam nem korlátozza, de működésünk anyagi támogatását, 2018 után állami cégeknek, kormány határozat Rogán Antal miniszter asztalára helyezte. A FIDESZ három országgyűlési választás előtt, előhúzta a vízlépcső kártyát! Első alkalommal az 1998-as választások előtt Rogán Antal FIDELITAS elnök javaslatára. Gazdasági fellendülésünk szolgálatában állna, ha a Duna Bizottság által elvárt hajózási paraméterek rendelkezésre állnának. A Paks és bővítésének a hűtése, igényli a fajszi vízlépcsőt.
 Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.