OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 20:24

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Ne nyissanak a kaszinók, ameddig nem nyithatnak az éttermek, kávézók, mozik, színházak, szórakozóhelyek!

    A NER-oligarchák kezében lévő kaszinóknak az utolsók között, március 8-án kellett csak bezárniuk, miután a Polgári Válasz aktivistáival lezártunk egy Garancsi István érdekeltségében lévő kaszinót Budapest belvárosában, és több kiszivárgott rejtett kamerás felvétel bizonyította a járványügyi intézkedések részleges betartását.

E létesítmények a gyakorlatban szórakozóhelyként és egyben fertőzési gócpontként műkdödtek, és még akkor is hasznot termelhettek az Orbán-rendszernek, amikor már felfutóban volt a harmadik hullám. Egy rendőrséghez benyújtott adatigénylésemből ráadásul az is kiderült, hogy a rendőrség sem ellenőrizte ezeket.

A szerdai lazítások nyomán néhány kaszinótulajdonos úgy gondolta, hogy ma újranyithat, mígnem egy sebtében megjelent kormányrendelet április 19-re módosította a nyitási időpontot. Meggyőződésünk, hogy az április 19-i újranyitást sem indokolja semmi, különösen addig, ameddig a koronavírus miatti halálozási adatok súlyosabbak, mint a zárás előtt voltak.

A Polgári Válasz felszólítja a kormányt, hogy ne engedélyezze a kaszinók újranyitását addig, ameddig az éttermek, kávézók, mozik, színházak, szórakozóhelyek, illetve kulturális és közösségi életünk más színterei nem nyithatnak ki!
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.