OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 12., hétfő 08:51

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    A szervezetek 35 százaléka jelezte, hogy van olyan tárgyi adomány, amit a járvány miatt nem fogadnak: ez leginkább a ruhaadományokat (50 %), bútorokat (40 %) és az élelmiszert (20 %) érinti.
Körülményes ugyanis az adomány fertőtlenítése, illetve a többségében otthonról dolgozó munkaerő is nehezebben mozgatható biztonságosan a sok logisztikát igénylő munkára.
A tárgyi adományok közül a legnagyobb segítséget minden második szervezetnek a digitális eszközök jelentik, a fertőtlenítőszerek (38 %), irodaszerek (35 %), a tartós élelmiszer (28 %), valamint az egészségügyi termékek (24 %).

10-ből 8 szervezet számára egyértelműen a rendszeres pénzbeli támogatás nyújtja a legnagyobb segítséget, ezt követi az eseti pénzbeli támogatás. A jelenleg még kevésbé elterjedt adománygyűjtési forma, a hagyaték a szervezetek fele számára fontos, fele egyáltalán nem számol vele.

"Az SOS is nehéz helyzetbe került a járvány miatt. Több száz szülők nélkül élő gyerekről kell gondoskodnunk, tehát ugyanazt a pénzügyi forrást kell előteremtenünk, mint a járvány előtt. Mindezt úgy, hogy vannak időszakok, amikor csak az online térben tudunk adományozókat keresni és több támogatónk is beleroppant a válságba. A legnagyobb segítség a rendszeres, tartós pénzbeli adomány. Olyan feladatokat látunk el, amik nélkül szegényebb lenne ez az ország. Túlélésünk záloga az, hogy hány ember és vállalat képes hosszútávon gondolkodni és elköteleződni mellettünk" – tette hozzá Romet-Balla Ágnes.
    
     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.