OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2021. április 12., hétfő 10:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    Hozzátette: A pandémia más pályára állította a magyar gazdaságot, ám a világgazdaság egészét tekintve Magyarország jobban teljesített: az Európai Unió, amelyhez a felzárkózást tervezzük, mélyebb recesszióba süllyedt, így pedig relatív értelemben az elmúlt évben is csökkent a lemaradásunk. Tehát lehet a kanyarban előzni, ha kevésbé lassulunk, mint a többiek – hangsúlyozta az ÁSZ elnöke.

Válság idején anticiklikus politikát kell folytatnia a kormányzatnak, több pénzt kell költeni, mint amikor jól ment a gazdaság – mutatott rá Domokos László. Kifejtette: Amiben a mostani válság újat hozott, hogy – miként azt az ÁSZ már tavaly áprilisban javasolta –, hogy ezúttal olyan célokra költött a kormányzat számottevő összeget, amely célok az eddigi válságkezelések során háttérbe szorultak. Kiemelt támogatást kapott a képzés, így az emberek aktivitása megmaradhat. A másik – és persze nagyobb tétel – a beruházások voltak. Mint mondta: A friss beruházási adatok rendkívül reménykeltőek.

Az elmúlt hat évben komoly fejlesztést hajtottunk végre, az ÁSZ vizsgálati módszerei is hatékonyabbak lettek: komplex, a digitalizációra alapozott értékelési rendszereket dolgoztunk ki. Képesek vagyunk arra, hogy nagy totálban vizsgáljuk az ellenőrzés alá vont intézményrendszert, rámutatva a kockázatokra. A mi szemünkön keresztül az adófizető állampolgárok követhetik nyomon a közpénzek felhasználását – mondta az ÁSZ elnöke a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.