OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2021. április 12., hétfő 13:31

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2021. április 12., hétfő (OS) -

    "Szuperlistát" javasol a Munkáspárt

A Munkáspárt kezdeményezi a választási törvény részleges módosítását. – jelentette be ma Thürmer Gyula elnök.

A súlyos problémák közepette a társadalom érdeke az, hogy az új Országgyűlés a társadalom lehető legszélesebb rétegeinek érdekeit testesítse meg.  A jelenlegi választási rendszerben sok dolgozó ember, sok nehéz körülmények között élő ember érdekei nem jelennek meg a politikában. Azok a választók is szólhassanak bele érdemben az ország sorsának eldöntésébe, akik nem támogatják egyik parlamenti párt politikáját sem.

A Munkáspárt javasolja:
Az országos listát két módon lehessen állítani. Az egyik, a jelenlegi, azaz, akinek van minimálisan 71 egyéni jelöltje, az állíthat országos listát.  
Ugyanakkor állíthassanak országos listát mindazok a pártok, amelyek az egész ország területén összegyűjtik 20 ezer választó ajánlását. Ezt a bejutási lehetőséget nevezhetjük "szuperlistának."
Azok a pártok, amelyek a "szuperlista" lehetőségét választják, ne vegyenek részt az egyéni jelöltek versenyében, vagyis ne állítsanak egyéni jelölteket.
A "szuperlistáért" minden nyilvántartásban lévő párt küzdelembe állhat, amennyiben nincs költségvetési tartozása, adóssága.

Budapest, 2021. április 12.

Munkáspárt Sajtóiroda

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.