OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 13., kedd 14:03

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 13., kedd (OS) -

    A 2023-as pályázat egyik kiemelt célja, hogy az egymást erősítő programokon keresztül a partnerségre, a kreatív gondolkodókra, a civil közösségekre építve hosszabb távon is hatást gyakoroljon a kulturális, művészeti, oktatási és társadalmi folyamatokra. A rendezvény közösségi programjai a pandémia utáni világban még inkább hangsúlyos kulturális esélyegyenlőség megteremtését szolgálják.

"Ebben az évben közösségi élménnyé tesszük az olvasást, sőt a regényírást is, a társművészetek bevonásával rámutatunk a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságára, mindemellett pedig – támogatva az innovatív és kísérleti olvasásnépszerűsítő alkalmakat és formákat –, bemutatjuk Budapest történeti és kortárs könyvkultúráját" - ígérte Gy. Németh Erzsébet. A főváros tervei szerint a könyvvel való találkozás a térben erősen decentralizált lesz: a nagy közintézmények, valamint a központi nagyesemények mellett a programkínálat súlypontja sok kicsi, egyedi esemény lesz. Ezt tükrözi a részvételiség, a foglalkoztató természetű események sora is, és a lebonyolítás társadalmasítási szándéka, az önkéntesek bevonása.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.