OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2021. április 23., péntek 10:26

A Végeken Egészséglélektani Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. április 23., péntek (OS) - Az EAAD-Best projekt keretében a depresszió megelőzése, felismerésének javítása és az öngyilkossági cselekmények számának csökkentése céljából 10 európai ország képviselőiből álló konzorcium állt össze. A depresszió a második leggyakoribb, tartós munkaképesség-csökkenést okozó betegség, a termelékenységre gyakorolt hatása eléri az EU GDP-jének 1 százalékát. Az öngyilkosságok hátterében az egyik leggyakoribb háttértényező a depresszió. A Covid-19 pandémiához kapcsolódó hatások súlyosbítják a mentális problémákat, így a depresszió előfordulása is várhatóan növekedni fog. A projekt célja a megelőzés, valamint a diagnosztikai és terápiás arányok javítása Európában és Magyarországon.

    Az EAAD-Best célja a depresszióval és az öngyilkossági magatartással járó terhek csökkentése egyéni és társadalmi szinten. A program során az EAAD regionális, közösségi alapú, négyszintű intervenciós koncepcióját valósítja meg, és ösztönzi az iFightDepression® online terápiás eszköz használatát. A program hazai megvalósítója a Végeken Egészséglélektani Alapítvány, szakmai hátterét a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete adja,  végrehajtására 2021-2024 közt kerül sor. A program Debrecen, Pécs és Győr területén és valamint vonzáskörzetében kerül bevezetésre.
A projekt céljai közé tartozik a mentális problémákhoz kapcsolódó megbélyegzés csökkentése, az egészségügyi műveltség javítása és a segítségkérő magatartás ösztönzése. A projektet az Európai Unió finanszírozza.

További információ a projektről az EAAD weboldalán olvasható.


     Kiadó: Végeken Egészséglélektani Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.