OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2021. május 7., péntek 18:31

A SpaceBuzz Hungary Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. május 7., péntek (OS) - Megkezdte tevékenységét a Spacebuzz Hungary Alapítvány. Elsődleges célja a gyerekek érdeklődését felkelteni a fenntarthatósági, valamint a klíma- és környezetvédelmi témák iránt.

        Sajtóközlemény a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítvány megalakulásáról.
     2021. április 1-jén a Fővárosi Törvényszék bejegyezte a Spacebuzz Hungary Oktatástámogató, Klíma- és Környezetvédelmi Alapítványt.
     Az Alapítvány megalakulásának legfőbb célja: településtől függetlenül, oktatási intézményeiken keresztül, minden gyermek számára lehetőséget biztosítani egy olyan offline és online módon megvalósuló, virtuális űrutazással kiegészített STE(A)M oktatási programban való részvételre, mely program megalkotásában a mesterséges intelligencia (MI), a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) is szerephez jut. Az Alapítvány további célja a program kapcsán, hogy tudományos kutatásokat is támogasson, amelyek a MI, VR és AR gyermekek tanulási és egyéb kompetenciáira gyakorolt hatásait vizsgálják.
     Az alapítványt a Space Oddity Korlátolt Felelősségű Társaság és a SpaceBuzz Hungary Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság alapította. Kuratóriumát Dr. Bacsárdi László, a MANT alelnöke, Magyari B. Gábor, az ESA emberes űrrepülés szakértője, Dr. Sárhegyi István, űripari vállalkozó és űrjogász, valamint Zentai István, a SpaceBuzz program magyarországi alapítója alkotják.

     További információért írjon a press@spacebuzzfoundation.hu mail címre.

     Kiadó: SpaceBuzz Hungary Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.