OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2021. május 12., szerda 10:45

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Az ápolók nemzetközi napjára

    Május 12. világszerte az ápolók nemzetközi napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. A mai napon mondunk köszönetet mindazoknak, akik a világ bármely pontján nap mint nap erejükön felül nyújtanak segítséget a betegeknek. Megbecsülés és tisztelet illeti őket, és ezekben a különleges időkben még inkább kijár az elismerés azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen!

Sajnálatos módon azonban a mai napon az ápolóknak nincs okuk az ünneplésre. Ugyanis ápolóként az egészségügyben dolgozni ma Magyarországon hihetetlenül nagy áldozatot és kihívást jelent, az alacsony bérek, a rengeteg túlóra és a rendkívül rossz munkakörülmények miatt. Ráadásul az Orbán-kormány újra és újra megalázza a szakdolgozókat, legutóbb az új egészségügyi jogviszony elfogadásának kikényszerítésével, amely számukra bérkompenzáció nélküli szigorításokkal járt.

Mindezek ellenére mégis vannak, akik vállalják a szolgálatot, ezért köszönet és hála illeti őket.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.