OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. július 20., kedd 11:14

Jósa Bálint közleménye
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) -

        Én, Jósa Bálint határozottan kijelentem, hogy az UEFA felé semmilyen, a magyar válogatott EB meccsein készült jelentést nem írtam. Tagja vagyok a szervezetnek, amely számtalan más program mellett, az UEFA-val együttműködve fellép a sportszerűtlen szurkolói magatartás ellen, de az ellenőrzési rendszer függetlenül működik a testület elnökségétől, így annak (és benne nekem), semmilyen beleszólási joga nincs milyen meccseket ellenőriz az UEFA, az a korábbi eseteken alapul(kockázatelemzés). Az EB előtt és közben is jeleztem, hogy mivel a válogatott az UEFA szabályzata értelmében visszaeső (Szlovákia elleni meccs és más korábbi büntetések) a legkisebb szabályszegés miatt is, az emelkedő büntetések logikájából eredően, komoly büntetésre, számíthatunk.
     Fontos, hogy más szövetséget is büntetnek, de mivel ez nem jut el a magyar közvéleményhez, eltérő megítélés érzetét kelti, illetve a stadionon kívüli szurkolói rendbontásért a rendvédelmi szervek felelősek. Lehet vitatni, hogy ez egy jó vagy igazságos rendszer, de szabályokat, ahogy a büntetéseket sem én találtam ki, illetve nem tudok megakadályozni egy sajtóorgánumot sem, hogy olyan felvételeket készítsen, ahol egyes magyar szurkolók focisták nemi identitását kérdőjelezik meg. A Fegyelmi Bizottság ezeket is mint bizonyíték fogadja el, tehát ha senki sem ellenőrzi a meccset, de van bizonyíték, lesz büntetés. Ami mindenkinek rossz. A probléma forrása nem én vagyok, én inkább megelőztem volna a bajt a magyar válogatott érdekében.

     Jósa Bálint

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.