OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. szeptember 10., péntek 15:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Dobrev Klára: lesz önálló Egészségügyi Minisztérium!

    Dobrev Klára ma az egészségügyi szervezetek képviselőivel találkozott, hogy átbeszéljék a kormányváltás utáni legsürgősebb feladatokat. A DK miniszterelnök-jelöltje az egyeztetésen ígéretet tett arra: lesz önálló Egészségügyi Minisztérium, a következő kormány növelni fogja az egészségügyi dolgozók számát és többet költenek majd egészségügyi kiadásokra is. Dobrev Klára hozzátette: szívügye, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer új szakorvos, 9 ezer új ápoló és 500 új háziorvos álljon munkába, mert csak ezzel fogjuk tudni rövidíteni a várólistákat és megerősíteni az egészségügyi ellátást.

Az egyeztetésen részt vett Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikai kabinetének vezetője, hegyvidéki országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Dr. László Imre, a DK újbudai polgármestere, orvos, a Szent Imre Kórház volt kórházigazgatója is, akik a megjelent egészségügyi szakszervezetekkel egyetértettek abban: az egészségügynek nem egy-két sebtapaszra, hanem életmentő beavatkozásra van szüksége, Dobrev Klára pedig képes arra, hogy kormányváltás után az első teendői között reformálja meg a magyar egészségügyet.

Dobrev Klára, Komáromi Zoltán, László Imre sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.