OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. szeptember 12., vasárnap 21:09

Az Aligai Fürdőegyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 12., vasárnap (OS) - Kinek a legnagyobb buli a balatonvilágosi fesztivál?

    Jelenleg is tart még egy fesztivál a Balatonvilágoshoz tartozó Club Aligában, ami a zajhatása miatt sok helyi lakost, üdülőtulajdonost és pihenni vágyót zavar. A magas zajszint miatt már több bejelentés is történt, vendégek mondják le a foglalásaikat, kisgyermekes üdülőtulajdonosok hazaköltöztek, mert a zaj miatt nem tudják használni az ingatlanjaikat. A bejelentések ellenére azonban a fesztivál nem lett halkabb,az önkormányzat csendrendeletet máig nem alkotott.
A legnagyobb probléma mégis az, hogy a július óta tartó fesztiválból településünk alig profitál, néhány parkoló és kemping hely kiadásból mindössze kb. 3 millió forint bevétele származik a teljes szezonban. Felhívjuk a figyelmet, hogy a fesztivál területének már 2013 óta önkormányzati tulajdonban kellene lennie – ebben az esetben a teljes fesztivál területfoglalási díja Balatonvilágost gyarapítaná.
Közleményünkkel egy időben kívánjuk jelezni a döntéshozók, programszervezők felé: az ingatlantulajdonosok elvárják, hogy pihenésüket ne zavarja minden nyári hétvégén -sőt még szeptemberben is- fesztiválok zaja. Kérjük, hogy a jövőben a rendezvények alatt mérsékeljék a hangerőt olyan mértékűre, hogy az ne zavarja a környéken lakók nyugalmát és előzetes egyeztetés nélkül ne rendezzenek több hónapon át tartó zajos rendezvényeket. Végül a legfontosabb: kérjük, az önkormányzat járjon el annak érdekében, hogy a Club Aligában kijelölt közterületek kerüljenek végre a tulajdonába!
     Kiadó: Aligai Fürdőegyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.