OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. szeptember 16., csütörtök 13:15

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 16., csütörtök (OS) - Törzsasztal az MTA-n: "Magyarország gazdasági, társadalmi fejlődését érintő középtávú perspektívái"

        A részvevők egyperces néma tiszteletadással emlékezett meg a KEP korábbi elnökéről, az áprilisban elhunyt dr. Czeglédi Józsefről.
     Kovács Árpád "Gazdasági helyzetkép COVID után, COVID előtt" előadása az európai országok 2020-as gazdasági mentőcsomagjairól a koronavírus okozta gazdasági károk kezeléséről. A tavaszi nagy átoltottsági elsőbbség másfél-két hónapi előnyt jelentett a magyar gazdaság számára.
     Báger Gusztáv "Magyarország fenntarthatósági teljesítménye" előadása bevezetőjében emlékeztetett Magyarország 2019-ben megjelentetett 330 javaslatból álló "versenyképességi programjára".
     Magyarországnak ma a fenntarthatóságra, a stabilitásra kell törekedni a gazdaság irányításában. Gilyán György "Közép-Európa: kedvező környezet a magyar gazdaság számára" előadásában a közép-európai régió hazánk számára mutatkozó gazdasági jelentőségét taglalta. Az EU csatlakozás óta erősödött a magyar külkereskedelem viszonylati koncentrációja. Az előadásokat vita követte, Juhász Imre hasznosnak tartaná az egyes országok helyzetét megvizsgálni a térség viszonylatában.
     Kroó Norbert az Osztrák-Magyar Monarchia vélemények gazdasági hatásairól vetett fel kérdést. Pók Attila moderátor zárógondolatai szerint a természettörténet és politikatörténet viszonylatában a jövő generációi korunkra visszatekintve valószínűleg nagyobb hangsúlyt fognak szentelni az előbbinek.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.