OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2021. szeptember 20., hétfő 14:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 20., hétfő (OS) - Dobrev Klára leadta szavazatát az ellenzéki előválasztáson

    Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje Kálmán Olgával, a DK elnökségi tagjával, II. és III. kerületi országgyűlési képviselőjelöltjével adta le szavazatát az ellenzéki előválasztáson, a Széll Kálmán téren.

Dobrev Klára az előtte tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a téren összegyűlt tömeg is mutatja, hogy a magyarok ki vannak éhezve arra, hogy végre beleszólhassanak a haza sorsának alakulásába. Ezt vette el tőlünk a Fideszre szabott, igazságtalan választási rendszer, és ezt adja most vissza az ellenzéki összefogás, és az ennek első lépéseként megrendezett előválasztás, melynek valódi tétje, hogy a győzelem után tudunk-e kormányozni is, képesek leszünk-e az Orbán-kormány leváltása után lebontani az Orbán-rendszert is. "Én nemcsak győzelemre, hanem elszámoltatásra, kormányzásra és a rendszer módszeres lebontására is készülök" - jelentette ki Dobrev Klára, aki arra kért minden változást akarót, hogy vegyen részt az előválasztáson.

Kálmán Olga arról beszélt: a legfontosabb célunk, hogy a legalkalmasabb jelölteket állítsuk fel az Orbán-rendszer korrupt politikusaival szemben. Hogy megmutassuk, milyen lehet ez az ország Orbánék elnyomó rendszere nélkül, és hogy Európához, a demokratikus köztársaságokhoz szeretnénk tartozni, nem pedig a keleti diktatúrák sorába beállni.

Dobrev Klára és Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.