OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 15., szombat 11:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 15., szombat (OS) -

    Prof. Dr. Kásler Miklós a gyógyszerellátás biztosítása és a feltételek javítása kapcsán úgy nyilatkozott: húsz betegségcsoport vonatkozásában 28 gyógyszert fogadott be a gyógyszerhatóság. Magyarország ismételten a legrövidebb időn beül, a legkorszerűbb gyógyszereket biztosítja a betegek számára -  mutatott rá a miniszter. Hozzátette: komoly hangsúlyt fektet a kormány arra, hogy a kistelepüléseken is azonnal elérhető legyen a gyógyszertár és a gyógyszer.
     A szociális szektorban dolgozók január elsején életbe lépő 20%-os béremelésével kapcsolatban emlékeztetett: ha ezt a mostani pénzüket a 2010-el összevetjük, akkor 170%-al emelkedett a jövedelmük.
     A gyermekekkel, és a szociálisan rászoruló emberekkel foglalkozó honfitársaink erkölcsi valamint anyagi megbecsülése rendkívül fontos – mondta a miniszter, aki az egyházak szociális szerepvállalását úgy foglalta össze, hogy az egyháznak 2000 éves tradíciója van az elesettek, támogatásra szorulók megsegítésében. Az a hozzáállás, a szemlélet, a megértés, az együttérzés, a támogatás belső lelki kényszere az egyház részéről biztosított és nem pótolható semmivel – zárta a beszélgetést a miniszter.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.