OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


1993. március 11., csütörtök 00:00

Megalakult a Keresztény Nemzeti Összefogás
    

    1993. március 11., csütörtök - A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt Belgrád rakparti székházában 1993. március 11-én megalakult a Keresztény Nemzeti Összefogás.
    Alapító tagjai a Magyar Anyák Nemzeti Pártja, a Magyarországi Cigányok Kulturális Szövetsége, a Magyar Függetlenségi Párt, a Magyar Frontharcos Szövetség, a Magyarok Nemzeti Szövetsége, a Magyar Keresztény Mozgalom, a Magyar Kertészek Egyesülete, a Mártírok Igazságtevő Bizottsága, a Munkanélküliek Karitatív Egyesülete, a Zsidó Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete, a Hadkötelesek Ideiglenes Szövetsége, a Kelet Népe Párt, a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete, az Országos Női Szövetség, a Szentkorona Társaság, a Zrínyi Ilona Társaskör és a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tizenhét alapítója az erősödő baloldal, illetve liberál-bolsevista blokk ellensúlyaként, keresztény nemzeti centrumként kíván megjelenni. Célja az emberközpontú, valódi jóléti jogállam megteremtése.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás elhatárolja magát minden szélsőségtől, nemzetellenes megnyilvánulástól, felemeli szavát minden olyan törekvés ellen, amely az ország egységét és függetlenségét veszélyezteti.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tiltakozik az Alkotmánybíróság legutóbbi kárpótlással kapcsolatos döntése ellen, mely további károkat és jogbizonytalanságot okoz.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tiltakozik dr. Torgyán József, az FKGP elnöke ellen indított koncepciós per ellen és követeli annak megszüntetését.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás az 1994. évi választások sikere érdekében együttes erővel akar fellépni. Akik céljainkkal egyetértenek, csatlakozzanak

     (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.