OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. március 10., csütörtök 00:02

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. március 10., csütörtök (OS) - Nemzetközi cserediákok tanulták az önkéntességet Szegeden

    A Mátrix Közhasznú Alapítvány programjai a lelkes segítők, önkéntesek, felajánlók nélkül nem lehetne sikeres. A héten a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum, illetve a Szlovén Grm Novo mesto - Center Biotehnike in turizma 30 fős csapata segédkezett a Centerke Adományozó Központban. Az Erasmus+ ifjúsági csereprogram révén verbuválódott jókedélyű nemzetközi társaság a "VolunTEEN II." című projekt révén lehetett Szegeden.

Az önkéntesség, az érzékenyítés fontos, a határokon átnyúló együttműködések pedig még erősebb építő kövei lehetnek egy jobb világ létrejöttének. A Centerkében a gyerekek és a pedagógusok rászoruló családoknak zsákoltak ruhát, cipőt, az ukrajnai háborús menekültek számára takarókat, ágyneműt készítettek elő, önkormányzatok felé indított csomagok összeállítását segítették, a Szeretetcsoki programban gyermekkórházak számára finom falatok, mesekönyvek összeállításában segédkeztek, illetve kipróbálták a piros orros bohócdoktor szerepkört is.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: az önkéntesség, a társadalmi feladatok megoldása kapcsán kialakítandó fogékonyság fontos, hiszen sok nagynak hitt probléma a közösség erejével könnyedebben megoldható. Az alapítvány a webes felületén állandó vagy alkalmi önkéntes tevékenységre lehet jelentkezni. Az évi 15 ezer alapítványi jótett csak csepp a tengerben, de mégis nagyon fontos.
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.