OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. április 7., csütörtök 11:12

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közleménye
    Budapest, 2022. április 7., csütörtök (OS) - "A ZENE LÉLEKHIDAKAT ÉPÍT" - jótékonysági hangversenyek országszerte

        A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított a zeneiskolákban és zeneoktatási intézményekben a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével, melynek keretében pénteken Magyarországon egyszerre szólalnak meg a hangszerek, a zene által is közvetítve szolidaritásukat és együttérzésüket a Kárpátalján élő és Ukrajnából menekülő családok felé.
     A "Híd Kárpátaljáért" program mottójához kapcsolódva ezen a napon 75 zeneoktatási intézményben, az ország 64 településén jótékonysági koncert keretében saját eszközeikkel, a zene segítségével közvetítik azokat a gondolatokat, amelyeket szavakkal nem lehet kifejezni.
     Az esemény estéjén Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezik be élőben, ezt követően kezdődnek a hangversenyek az ország intézményeiben. A koncert végén zárszót mond Ember Csaba, Madách-díjas karnagy, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.
     A helyszíneken adománygyűjtő dobozokat helyeztek ki, melyeknek bevételét a koncerteken készült fotó-videó összeállítással együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a szervezők.
     További részletek a ZeneVarázslat weboldalán érhető el.

     Kiadó: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.