OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. május 7., szombat 10:00

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 7., szombat (OS) - A HÁBORÚBAN (nem) HALLGATNAK A MÚZSÁK!!! E Cicerónak tulajdonított szállóigének napjainkra átformált gondolataival fordult a Krajczáros Alapítvány a hazai és határainkon túl élő művészekhez. E projekt is része az 1913-ban indított "Ecsettel a békéért" elnevezésű program sorozatnak.

        A közhasznú szervezet "Tanuljunk a múlt hibáiból" címmel meghirdetett pályázatára 23 alkotó 24 db festmény és 9 fotó alkotással jelezte, hogy részese kíván lenni ezen projektnek.
Profik és szárnyaikat most bontogató tizenéves diákok által ténylegesen beküldött pályaművek feldolgozása, kiállításra előkészítése megtörtént. A népes, közöttük többnyire neves festőművészekből felkért zsűri meghozta döntését, melyek publikálására a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely galériájában kerül sor.
     Május 8-a a BÉKE napja. Az ezt követőn napon 2022-ben az alapítvány és a hozzájuk csatlakozott művészek így (ennek a tárlatnak megnyitásával) emlékeznek és így emlékeztetnek a napjainkban zajló, egy ország integritását megsértő katonai invázióra. Annak minden velejárójára: a menekültáradatra, az emberéleteket követelő értelmetlen halálra, a mérhetetlen anyagi pusztításra, a hazájuk védelmében fegyvert fogó katonákra, és egyidejűleg az egész Európát megérintő humanitárius cselekedetek fontosságára.
     Ember az embertelenségben. Ezek Ady gondolatai.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.