OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. május 10., kedd 14:14

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 10., kedd (OS) - Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság napi tájékoztatás az Ukrajnából érkező kérelmezőkkel kapcsolatosa

    Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. Munkatársaink folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket. A kérelem benyújtására a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodájában, illetve a tegnapi naptól a kormányablakokban is lehetőség van, ügyfélfogadási időben.
A Főigazgatóság és a kormányablak ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 10. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 762 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 10 825 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.