OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2022. május 20., péntek 09:12

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 20., péntek (OS) - Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. Az OIF eddig is mindent megtett, hogy mindenhol elérhető legyen a kérelmezők számára, azonban május 9-től még közelebb kerültünk ügyfeleinkhez, hiszen a menedékes elismerés iránti kérelmet már a kormányablakokban is lehetőség van az orosz-ukrán háború elől menekülőknek ügyfélfogadási időben benyújtani. A kormányablakokban benyújtott kérelmek továbbításra kerülnek a Főigazgatóságunknak, hogy a menekültügyi hatóság meghozhassa benne döntését, majd a szükséges okmányokkal lássa el a kérelmezőket.

        Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 19. 6.00 órai adatok alapján - eddig 22 034 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 12 645 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.