OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. június 24., péntek 06:41

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. június 24., péntek (OS) - ÚJABB KÉT ÉVIG INGYENESEK A LÁTÁSSÉRÜLT EMBEREKET SEGÍTŐ SZOFTVEREK

    2024. június 30-ig használható az úgynevezett országlicenc program. Ez a lehetőség a világon ma összesen három országban áll az érintett felhasználók és családtagjaik rendelkezésére. A 2018-ban indult program meghosszabbításával az a cél, hogy a látássérült és olvasási nehézséggel küzdő emberek hozzájuthassanak a segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez hatalmas segítséget jelent nekik a tanulás, a munkavégzés a kulturálódás, a szórakozás, valamint az online tájékozódás és az elektronikus ügyintézés során.

Fontos kitétel, hogy semmilyen igazolás nem szükséges ahhoz, hogy valaki igényelhesse és megkapja az ország licenc program licenceit. A feltétel mindössze annyi, hogy vagy a Magyarországon élőkre, vagy a határainkon túli, de magyar igazolvánnyal rendelkező állampolgárokra vonatkozik ez a kedvezmény.  

Mely szoftverekről is van szó? A JAWS for Windows képernyőolvasóról, a ZoomText képernyőnagyítóról és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceiről.
A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (rövid nevén: Infoalap) honlapján lehet megkezdeni az "Ország licenc" kifejezés beírásával. Amennyiben a kiválasztott szoftverekkel kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:
Vezetékes telefon: +36(1)273-3188, mobiltelefon: +36(70)295-9288.

     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.