OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 12., hétfő 16:36

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 12., hétfő (OS) - Új egészségügyi szakmai irányelv jelent meg.

    Egészségügyi szakmai irányelvet fogadott el az Egészségügyi Szakmai Kollégium a méhen belüli, élő várandóság megállapításáról és rizikó besorolásáról.
A szakmai irányelveket fejlesztő csoporttagok folyamatosan nyomon követik a szakirodalomban és az ellátó környezetben bekövetkező változásokat, így - egyebek mellett - a technológiai és a diagnosztikai háttér fejlődését a várandósgondozás területén is. Az új irányelv - többek között - ajánlást tartalmaz az élő, méhen belüli várandóság megállapítása, a rizikó besorolás elkészítése és a várandós tájékoztatása körében.
A fejlettebb diagnosztikai eszközök lehetővé teszik, hogy a várandós a korábbiakhoz képest hamarabb kapjon információt születendő gyermekéről. Kutatások szerint a magyarok közel kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét. A szívdobbanás korszerű eszközökkel már a várandósság korai szakaszában kimutatható, ezért a szakmai irányelv teljesebb körben ajánlja a tájékoztatást a várandós nő számára.
A kiadott új egészségügyi szakmai irányelvhez igazodva a tárca módosította a vonatkozó rendeleti szintű szabályozást is.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.