OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. szeptember 19., hétfő 09:19

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OS) -

        – A betegeknek gyakran a betegség okozta fenyegetettség, a megváltozott élethelyzet, a kiszolgáltatottság és bizonytalanságérzet feldolgozásán túl a környezetükkel is meg kell küzdeniük az elfogadásért. A stressz, a depresszió, a szorongás kihathat a testi állapotra, főként a fájdalom és a fáradtság megélésére. A pszichológiai segítségnyújtás nemcsak lelkileg, de testileg is élhetőbbé teheti a mindennapokat, hozzájárulhat például akár a mellékhatások konkrét tüneteinek enyhüléséhez is – fogalmazott Győrfi Andrea.
     – Az ország minden részéből érkeztek Tatára sclerosis multiplexes betegek, akik megtapasztalhatták a közösség támogató erejét – fogalmazott Furcsa Józsefné, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetségének elnöke. Hozzátette: az Országos SM Nap célja, hogy a tapasztalt szakemberek amellett, hogy bemutatják a legfrissebb kutatási eredményeket, segítsenek a betegeknek, hogy a mindennapokban mit tehetnek önmaguk az állapotuk javításáért. Ezt szolgálta az is, hogy a szakmai előadások után dr. Kelemen Kunigunda jógaoktató gyakorlati bevezető foglalkozásokat tartott az érdeklődőknek.
     Az Országos SM Nap előadásait a betegszervezet hamarosan interneten is közzéteszi, hogy azok bárki számára elérhetők legyenek. Magyarországon mintegy 10 ezer sclerosis multiplexes beteg él.

További információ, interjúszervezés:
Deli Mónika
+3620 278-3110
sm@civilprojekt.hu

     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.