OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 06:00

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közleménye az Információszabadság Napja alkalmából.

    Napjainkra Magyarországon és világszerte is az információszabadság szerepe felértékelődött. Éppen válsághelyzetekben van leginkább szükség arra, hogy a társadalom hiteles és elérhető tájékoztatást kapjon a mindenkit érintő döntésekről, azok hátteréről. Ezért a Hatóság örömmel üdvözli azt a friss törvénymódosítást, mely a közérdekű adatigénylésért kérhető költségek köréből kivezeti, elhagyja az adatkezelő extra munkaerő ráfordításáért felszámolható költségelemet, egyértelműen megkönnyítve ezáltal az adatigénylést.

Rendkívül fontosnak tartjuk a jó példák bemutatását, ezért a 2019-ben indult és 2022 decemberében lezáruló kutatási projektünk eredményeit felhasználva a Hatóság honlapján az információszabadsággal kapcsolatos tájékoztatók között most nyilvánosságra hozzuk azoknak a magyar települési önkormányzatoknak a névsorát, amelyek a felmérésben kitűnően vizsgáztak és így példaként szolgálhatnak a többi önkormányzat számára is.

     Kiadó: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.