OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 08:15

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Várunk a Kéktúrázás napján, vannak még felfedezésre váró hazai tájak!

    A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja: a Kéktúrázás napja.
Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig. A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes “nagykövetei" várják az érdeklődőket.
A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek. Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doájenjeivel, a népszerű Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a kedvelt Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció alkotóival is. Az idei év különlegessége, hogy a túranaphoz szervátültetettek is csatlakoztak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is.
Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jónéhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi - alföldi és dél-dunántúli - túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak,mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.
Regisztrálni az esemény honlapján lehet,jövő hét közepéig.


     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.