OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. szeptember 28., szerda 13:54

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OS) - Hiányzik a Liget projekthez hasonló kreativitású, minőségű, innovatív koncepció, amely vonatkozna a teljes Gellérthegy településrész komplex hasznosítására.

    A Gellért-hegy ethoszához, a Szabadság szobor, a Szent Gellért szobor, tehát a Gellérthegy településrész nemzeti, országos és kárpát-medencei jelentőségéhez mérve, érdemtelenül minimális hasznosítási funkciókat és megoldásokat tartalmaznak az építészi és parkosítási, múzeumi tervek.
A Gellérthegy településrészre, az UNESCO "történelmi városi táj" (HUL) ajánlására figyelemmel, komplex, kreatív és innovációs településrész-fejlesztési program elkészítését, megvalósítását a vonatkozó kormányrendelet módosításával javasolja a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége. Ez magába foglalná az érintett, érdekelt egyetemek kreatív és innovatív humán erőforrásának, valamint a releváns – köztük az egyházi – intézmények, szervezetek szakértő szintű, tevőleges, továbbá ügydöntő hatáskörrel az építési, a kulturális, az innovációs, a technológiai, a turisztikai kormányszervek bevonását.
A Szövetség Miniszterelnök Úrnak a javaslat mellett felajánlotta hasznosításra a gondozásában lévő a "GELLÉRT-HEGY A NEMZET HEGYE" című településrész-fejlesztési tanulmányt, amely komplexebb, Szent Gellért hegyéhez méltóbb javaslatokat tartalmaz. Ilyen például a Szabadság/Panoráma Palota kialakítása a Citadellából, a Szabadság-szobor kiegészítése, a Budavár - Gellért-hegy Kabinjárat, a Gellérthegyi Libegő, a Gellérthegyi Barlangvasút, stb.

     Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.