OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2022. október 18., kedd 16:19

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. október 18., kedd (OS) - A végrehajtásokat kivizsgáló eseti bizottság felállítását kezdeményezi a Párbeszéd

    Az elmúlt évek bírósági végrehajtási gyakorlatának törvényességi átvilágításához szükséges bizottság létrehozása érdekében a Párbeszéd határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Sajtóhírek szerint a bírósági végrehajtókkal kapcsolatos korrupciós ügy gyanúsítottjainak irodái összesen 954 millió forintos nyereséget termeltek csak a 2021-es évben, amelyből 763 millió forintot fel is vettek. Emellett a kilakoltatási moratórium idén júniusi lejártát követően már teljeskörűen alkalmazzák a végrehajtási törvény Völner Pál államtitkársága idején elfogadott módosításait, amelyek jelentősen megkönnyítették a bajba került családok ingatlanjainak elárverezését. Miközben családok kerülnek az utcára, semmit sem tudunk arról, hogy a végrehajtók a működésük során is megszegték-e a törvényeket. A bírósági végrehajtás felügyeletét korábban az Igazságügyi Minisztérium, a Völner-ügy kirobbanása után a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága látja el, így a kormányzat felelőssége vitán felül áll.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.