OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2022. október 26., szerda 09:50

A Magyar E-sport Szövetség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. október 26., szerda (OS) -

    "Rendkívül büszkék vagyunk Tóth Dávid teljesítményére, aki a világ leggyorsabbjaként képviselte hazánkat és egyben Európát is a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjében. Káprázatosan versenyzett, a második sprintfutamon például az egész mezőnyt maga mögé utasította, ami fantasztikus sikernek számít. Sajnálatos módon a szimulátoros világbajnokság monacói fináléjának a lebonyolítása nem volt zökkenőmentes. A spanyol versenyző, Pedro Sanchez szabálytalansága miatt óvást adtunk be, de nem kapott büntetést, így Dávid csupán 1 ponttal lemaradva végzett a harmadik helyen" – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.
"Dávid többszörös SIM Liga bajnokként a világ legjobbjai között, nemzetközi porondon ért el kiemelkedő eredményt, ezzel példát mutatva a hazai szimulátorversenyzők következő generációjának. A szimulátorsport egy olyan határterülete az e-sportnak és az autósportnak, ahol ugyanazokra a képességekre van szükség, mint az autósportban, így nagyszerű eszköz arra, hogy a fiatalabbakat is aktívan bevonjuk a versenyzés világába. A HUNESZ és a HUMDA stratégiai együttműködésének köszönhetően remélhetőleg a jövőben még többen vehetnek részt hasonlóan rangos versenyeken, ahol a Magyar E-sport Válogatott tagjaként képviselhetik Magyarországot."– hangsúlyozta Őry Kornél, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági szakértője.

     Kiadó: Magyar E-sport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.