OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 19. péntek
Ismertető


2022. november 22., kedd 11:12

A Magyar Energiaital Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. november 22., kedd (OS) -

    BRUTÁLISAN KEVÉS A VITAMIN A MAGYAR ZÖLDSÉGEKBEN

Az elmúlt években számos nemzetközi kutatás igazolta, hogy néhány évtized leforgása alatt, drasztikusan lecsökkent a zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma. Egy friss hazai kutatás, most konkrét adatokkal alátámasztva mutatta be, hogy pontosan mennyi B-vitamin van néhány népszerű zöldségben Magyarországon. Sajnos NAGYON KEVÉS.

MÁR ILYEN SOKAT KELLENE MEGENNÜNK NAPONTA

Három ismerten magas B-vitamin tartalommal rendelkező zöldségek közül, a B2-vitamin szükségletünkhöz például sárgarépából NAPONTA 7,7 kg-ot, vagy brokkoliból naponta 2,2 kg-ot, vagy spenótból naponta 1,1 kg -ot.

Az összes B-vitamin (B2, B3, B5, B6) szükségletünkhöz sárgarépából NAPONTA 3,6 kg -ot, vagy brokkoliból naponta 1,6 kg -ot, vagy spenótból naponta 2 kg-ot.

VAN ALTERNATÍV MEGOLDÁS IS

A termeszét kínálta zöldségeken kívül szerencsére más megoldás is van a vitaminbevitelre. Így például étrend-kiegészítők, tabletták vagy italok, formájában, amelyek B-vitamin tartalma sokkal magasabb lehet a zöldségekénél.

Meglepő, de ráadásul a sokak által (tévesen) egészségtelennek gondolt energiaitalok is kimagaslóan magas B-vitamin tartalommal rendelkeznek. Például 1 doboz valódi energiaital nem csak energiát és éberséget ad, de tartalmazza a teljes napi B-vitamin adagunkat.

A választás rajtunk múlik, hogyan pótoljuk a napi szükséges B-vitaminokat, de az biztos, hogy szükségünk van rájuk, mert elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez.     Kiadó: Magyar Energiaital Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.