OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. január 19., csütörtök 09:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. január 19., csütörtök (OS) - MSZP: törölje el a kormány az alapvető élelmiszerekre kivetett áfát!

    Gyalázatosan alacsony fizetések, nyugat-európai árak – ezt okozta Magyarországon az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája. Miután az áfa és az élelmiszer drágulása nálunk a legmagasabb, mostanra oda jutottunk, hogy a három és félszer jobban kereső németek olcsóbban tudnak vásárolni, mint a dolgozó magyar emberek!

Erre biztosan senki sem szavazott! A Fidesz-kormány pedig mindezt tétlenül nézi! Sőt, még nyerészkedik is a bajban, hiszen Orbánék 1000 milliárd forinttal több áfabevétellel számolnak, mint ahogy azt még tavaly nyáron tervezték. Ez azt jelenti, hogy minden magyar ember, a csecsemőtől az aggastyánig 100 ezer forinttal több adót fog befizetni a világrekord 27 százalékos áfa és a rárakódó 4,1 százalékos kiskereskedelminek nevezett, rejtett forgalmi adó miatt.

Az MSZP szerint az embereknek segítségre van szükségük! Az Orbán-kormány nem nyerészkedhet az ennivalón!

Az MSZP ezért az igazi baloldal pártjaként továbbra is kezdeményezi, hogy a kormány csökkentse 0 százalékra az alapvető élelmiszereket sújtó áfát! Így több pénz maradna az embereknél és csökkenne az infláció is. A további árnövekedés megállítása érdekében pedig azonnali segítséget kell nyújtani a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek a megnövekedett energiaköltségeik kompenzálására.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.