OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2023. január 22., vasárnap 13:51

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. január 22., vasárnap (OS) - A magyar kultúra napjára -

    Január 22. a Himnusz születésének napja, ami 1989 óta egyben a magyar kultúra napja is. Ünneplés helyett azonban sokkal inkább az aggodalom a meghatározó érzés, ha kultúrára gondolunk. Magyarország jövőjének a kulcsa ugyanis valóban a kultúra, a nyelv ápolása, mert leginkább ez különböztet meg, ez tesz minket egyedivé a világban. Azonban ma olyan kormánya van az országnak, amely nem támogatni és felvirágoztatni, hanem szinte kizárólag irányítani és uralni akarja a kultúrát. Ma olyan kormányunk van, amelyik előbb spórol a kultúrán, mint saját magán és teljes létbizonytalanságban tartja a kulturális dolgozókat is.

Mi, az LMP-ben a kultúrpolitika feladatának kulturális örökségünk megőrzését, a kultúra sokféleségének és a kulturális párbeszéd intézményrendszerének fenntartását, a szellemi teljesítmények ösztönzését, a lelkiismereti, szólás- és gondolatszabadság biztosítását tekintjük. Ezért meggyőződésünk, hogy ma az a dolgunk, hogy felszólaljunk és tiltakozzunk a hatalom térfoglalásával szemben.

De a legtöbbet valójában azzal tehetünk mindannyian, ha minél többet olvasunk, járunk színházba és kiállításokra, és közben minden nap felszólalunk azért, hogy ez az élmény mindenki számára elérhető legyen, mert a kultúra csak akkor lesz közös, ha mindenki a részes lehet.

LMP sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.