OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2023. január 22., vasárnap 17:59

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2023. január 22., vasárnap (OS) - A magyarországi németek deportálására, - a brutális végrehajtás első napjára - emlékeztek január 22-én Budaörsön.

    A magyarországi németek deportálására, - a brutális végrehajtás első napjára - emlékeztek január 22-én Budaörsön.

A 77 évvel korábbi január 19-iki évfordulóra, a magyarországi németek deportálására emlékeztek január 22-én Budaörsön, a Nepomuki Szent János templomban. A Magyar Himnusz elhangzása, majd a déli harangszó után a katolikus és protestáns emlékezők ezt követően a Tiszteletreméltó Mindszenty József Óvoda falán elhelyezett emléktáblánál rótták le kegyeletüket. Az emlékező énekegyüttes tagja méltósággal, énekkel emlékeztek. Ritter Imre, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés Kisebbségi Bizottsága elnökének beszéde -Gedenken an die Deportation der Ungarndeutschen - után a megjelentek koszorúzással emlékeztek. A megemlékezésen sok más szervezettel közösen a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon Harangja Társaság tagjai is koszorúzással emlékeztek a budaörsi emléktáblánál.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.