OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. január 23., hétfő 11:46

A Legfőbb Ügyészség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) -

        Az Integritás Hatóság elnöke tájékoztatta a legfőbb ügyészt a szervezet megalakulása óta tett lépéseiről, illetve a civil szervezeteknek is teret biztosító Korrupcióellenes Munkacsoport felállításáról és a Munkacsoportban végzett munkáról.
     A felek egyetértettek abban, hogy rövid időn belül egy munkamegállapodást dolgoznak ki, amely a két szervezet gyakorlati együttműködésének kérdéseit fogja rendezi. Az ezzel kapcsolatos megbeszélések szakértői szinten folytatódnak.
     A magyar ügyészség vádmonopóliumát az uniós pénzek felhasználásának hatékonyabb ellenőrzése érdekében hozott jogszabályok, jogszabálymódosítások sem érintik. Az ügyészség alkotmányos helyzete nem változott, független szervezet, amely csak a törvényeknek van alárendelve, más szervezet nem utasíthatja, feladata az állam büntetőigényének érvényesítése.
     Az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló 2022. évi XXVII. törvény (továbbiakban: IHtv.) hozta létre az Integritás Hatóságot (IH), amelynek feladata az integritás-kockázat értékelése, éves integritás jelentés készítése, korrupció felszámolását célzó ajánlások kiadása, hatósági vizsgálat lefolytatása.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.