OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2023. január 23., hétfő 13:31

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2023. január 23., hétfő (OS) - A kormány fejezze be az ámokfutást az oktatásban!

        A kormány folyamatosan megalázza a pedagógusokat, ami miatt a közoktatás az összeomlás szélére került, emiatt az LMP – Magyarország Zöld Pártja támogatja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett egy hetes országos pedagógus sztrájkot.
     Orbán Viktor kormánya évek óta folyamatosan elárulja a tanárokat. A kormány elvette a pedagógusoktól a tanszabadságot, lezüllesztette a közoktatás infrastruktúráját, anyagilag és morálisan sem becsüli meg az ágazatban dolgozókat és még a sztrájkjogot is megvonta tőlük. Ha ez nem lenne elég, akkor azokat a tanárokat, akik mindez ellen szólnak kirúgják, vagy egzisztenciájukban fenyegetik.
     Ilyen helyzetben nem csupán jogos, de támogatandó, hogy a pedagógusok országos sztrájkba kezdenek. A közoktatás Magyarország jövőjének záloga, és ez még akkor is így van, ha a Fidesz fél a tudásalapú társadalomtól, mert az fenyegeti Orbán Viktor hatalmát.

Csárdi Antal és Kanász-Nagy Máté,
az LMP frakcióvezető-helyettesei

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.