OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2023. február 1., szerda 10:37

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - Idén is lesz Gerecse50, mától lehet online nevezni

    A teljesítménytúrázók egyik legismertebb rendezvénye a Gerecse50 idén is tavaszköszöntő megmérettetésre hívja a tapasztalt kilométergyűjtőket, az első teljesítménytúrájukra készülőket, az idősebbeket, a fiatalokat és a családdal érkező legfiatalabbakat április harmadik szombatján.
A 41. Gerecse 50 teljesítménytúrára készül a Magyar Természetjáró Szövetség és az alapító Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség, hogy folytatva az évtizedes hagyományokat, az ország második legidősebb teljesítménytúrája az idei évre ismét megújuljon egy kicsit.
A már klasszikus távok, az  50, 30, 20 és 10 kilométeres túrák induló- és érkezőpontja idén is Tatabánya lesz, ám kihasználva a város fejlődését és fejlesztéseit, az idei évtől a Gerecse 50 rajtközpontjának és a célnak is  a felújított, modern és rendezvényekhez ideális Megyeháza tér ad otthont.
A túrákra nevezni a már szintén megszokott online nevezéssel a rendezvény honlapján lehet.
A túrákon továbbra sem a beérkezés sorrendje számít, hanem a szintidőn belüli teljesítés, amihez a digitalizált ellenőrzőpontok adnak segítséget az idei évben is. A leghosszabb táv sikeres teljesítéséért a megszokott fém jelvény jár, a rövidebb távok időn belüli beérkezői fa kitűzőt kapnak. Minden résztvevő online oklevelet tölthet le magának, amit a szervezők a környezet védelme érdekében idén sem nyomtatnak ki a várhatóan több ezer túrázó számára.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.