OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2023. február 1., szerda 20:08

A Magyar-Osztrák-Bajor Társaság közleménye
    Budapest, 2023. február 1., szerda (OS) - 90 éve, 1933. február 1-én hunyt el Sajó Sándor költő

    90 éve, 1933. február 1-én hunyt el Sajó Sándor költő
Sajó Sándor - költő, tanár, drámaíró, korábbi tankerületi királyi főigazgató, MTA levelező tag - emléktáblája előtt emlékeztek a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság és a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság tagjai. A Felvidéken született és 90 éve elhunyt költő utolsó lakhelye a budapesti XII. kerületi Csörsz u. 1. szám alatt volt. Az emlékezők az egykori lakóházánál, mécsesek gyújtását követően idézték fel a kiváló ember életét, - korának egyik legkiválóbb, a Magyar Nemzet összetartozásáért folytatott - küzdelmét. Az Ipolyságról elindult költő, selmecbányai, lyceumi középiskolai tanulmányait követően Budapesten az egyetem bölcsészeti karán kapta meg diplomáját. Neki az imádott Haza és nemzete egyaránt volt kedves a Felvidéken, Erdélyben és a Délvidéken is. Síremlékénél - Fiumei úti Nemzeti sírkert - sokan emlékeznek a nagylelkű tanár, drámaíró, költőre a nagyszerű emberre.

     Kiadó: Magyar-Osztrák-Bajor Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.