OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2023. február 2., csütörtök 16:20

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2023. február 2., csütörtök (OS) -

    Fentiek ellenére kijelenthető, hogy sajnálatos módon hiába fordulunk önkormányzatokhoz, hatóságokhoz, kormányhivatalokhoz, az un. "illetékes szervekhez" kérve a hatályos környezetvédelmi és egészségügyi határértékekre vonatkozó, jogszabályok betartását, állandóan negligálják, elutasítják kéréseinket.

A "Rómait, mint utolsó természetes partot" tüntetik fel, ami semmilyen szinten nem állt/áll meg. Egy súlyosan fertőzött, elhanyagolt területről beszélünk. A területet, amely súlyosan szennyezett és környezetkárosító, tekintettel arra, hogy nagy részben nincs csatornázva és a vendéglátóhelyek zöme a Duna medrében működik, ami önmagában is ellentétes minden környezetvédelmi előírással.

Úgy látjuk, hogy

1. Évtizedek óta folyamatosan milliárdos megrendeléseket juttatnak tervező irodáknak a Római-partra vonatkozó tervezési munkákra történő hivatkozással. (1978, 1993, 1997, 2003, 2007, 2011, 2013-14, 2017, 2018, 2020-23)

2. Árvízvédelem címén jelentős túlszámlázások történnek mind a munkadíj, mind pedig az anyagköltség tekintetében, folyamatos bevételt biztosítva egyes vállalkozói csoportoknak.

Megjegyezzük, hogy a Duna más partszakaszain illegálisan beépített területek, ingatlanok már kaptak árvízvédelmet, míg a Római-part teljesen szabályosan, jogszerűen (építési engedéllyel) beépített ingatlanjai immár 69 éve ennek még mindig híján vannak!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.