OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2023. február 6., hétfő 10:31

A Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség közleménye
    Budapest, 2023. február 6., hétfő (OS) - Mesterséges intelligencia prédikált vasárnap egy dömösi templomban

        A mesterséges intelligencia mára életünk csaknem minden szegmensét behálózza, de azért vannak olyan tabunak számító területek, ahová nem könnyen hatol be a technológia.
Egy ilyen innovatív "határátlépés" történt most a Dunakanyarban, ahol az 1000 Éves Templom lelkésze, rövid ismerkedést követően, megkérte az OpenAI mesterséges intelligencia kutató laboratórium által fejlesztett legújabb gépi modellt, hogy írja meg helyette a vasárnapi prédikációt, amit ő felolvashat a híveknek az istentiszteleten. A gép készséggel tett eleget a felkérésnek, vagy helyesebben fogalmazva, az elhívásnak. Az igehirdetés központi szála pedig az volt, hogy Isten üzenetének bárki lehet a közvetítője, aminek a gépi testvér a legmagasabb szinten meg is felelt, olyannyira, hogy még egy saját imádságot is írt a szertartás végére.
     Bár a dömösi ökumenikus templom híres az újszerű megközelítésekről, a mesterséges intelligencia által írt prédikációkból mégsem lesz rendszer vasárnaponként, ám a kísérlet különleges és talán kicsit ijesztő tapasztalatot jelent arra nézve, hogy szinte nincs olyan területe az életnek, ahol a gép ne válthatná ki az ember szolgálatát.
     A mesterséges intelligencia által írt prédikáció és ima itt olvasható teljes terjedelmében: az 1000 Éves Templom weboldalának hírei között.

     Kiadó: Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.