OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2023. február 14., kedd 17:42

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. február 14., kedd (OS) - Donáth Anna jogerősen pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen

    Donáth Anna jogerősen pert nyert a TV2, az Origo és a Ripost ellen abban perben, melyet személyiségi jogai megsértése miatt indított. Donáth Anna korábban az összes sajtó-helyreigazítási pert megnyerte, amit a propaganda ellen indított, most pedig a személyiségi jogi perben is neki ítélt a bíróság. Az EP-képviselőt a per során dr. Gönczi Gergely ügyvéd képviselte.

A jogerős ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna egy lányt zaklatott. Bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

Emellett a propagandát összesen 4 millió forint sérelemdíj fizetésére is kötelezte a bíróság.

Donáth Anna az ítélet kapcsán elmondta: “Csepp a tengerben az ítélet és a 4 millió forint a propaganda hazugságáradata ellen. De hogy legyen valami értelme, úgy döntöttem, a propaganda hazugságainak büntetését emberséges célokra fordítom és eladományozom."
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.