OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. március 3., péntek 07:45

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2023. március 3., péntek (OS) - KEP online törzsasztal fórum

        A KEP online törzsasztal fórumát "Németország helyzete és a magyar-német kapcsolatok az európai kihívások árnyékában" témakörben tartotta meg, amelyet Németh László a KEP pályázati és projektmenedzsere nyitott meg. Prof.Kovács Árpád, a KEP elnöke beszélt a magyar-német gazdasági kapcsolatok jelentőségéről. Juhász Imre, volt nagykövetségi gazdasági tanácsos bemutatta a német gazdaság egyes sajátosságait, kitért a német gazdaság főbb kereskedelmi partnereire, köztük hazánk ezen a téren betöltött szerepére, a szankciók hatásaira a német gazdaságra, valamint a magyar-német kereskedelmi kapcsolatok volumenére, összetételére, és a német működő tőke magyarországi szerepére. Prof.Pók Attila, az EMMT alelnöke a kultúra és a politika szerepéről beszélt a magyar-német kapcsolatokban, a politikai kultúra összefüggéseit vizsgálta. Röviden ismertette az érintett intézményeket: a Német-magyar Fórumot, a Bertelsmann alapítványt, az Andrássy egyetemet. Kitért a kultúra területén elért eredményekre, az elismerésekre, melyeket Konrád György, Kertész Imre, Esterházy Péter, Holger Fischer kaptak. Kiemelte az Adenauer alapítvány különleges szerepét. Előadása végén a perspektívák között említette az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat tevékenységét. Az előadásokat követően az előadók válaszoltak a hallgatók által feltett kérdésekre.
     A program végén a KEP elnöke köszönte meg az előadóknak a színvonalas előadásokat, és reményét fejezte ki, hogy lesz folytatása ennek a témának.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.