OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. március 22., szerda 18:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 22., szerda (OS) - Dobrev Klára: A magyaroknak sokat kell tanulnia a Brexit példájából - Beszámoló a brit árnyék-miniszterelnökkel való találkozóról

    Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök a Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel való találkozója után élőben jelentkezett be a Facebook-oldalán. Az élő videóban elmondta: a találkozón szóba került az orosz agresszió után kialakult helyzet és a Brexit is.

Dobrev Klára elmondta: a magyar emberek a NATO-csatlakozás mellett döntöttek nagy többséggel, a Brexittel kapcsolatban pedig azt mondta: Nagy-Britannia szenved az Unióból való kilépés utóhatásaitól, a Munkáspárt ezért több csomagot állított össze, hogy hogyan lehetne enyhíteni a káros következményeket. Dobrev Klára szerint a magyaroknak sokat kell tanulnia a Brexit példájából.

A tárgyaláson az árnyék-miniszterelnökök végig vették Magyarország és Nagy-Britannia közös problémái közül a kint tanuló és dolgozó magyarok helyzetét, hogy hogyan lehetne könnyebbé tenni a munkavállalást és a tanulást. Dobrev Klára hozzátette: az Árnyékkormány azért is utazott Londonba, hogy barátokat, szövetségeseket gyűjtsön, ezt a munkát pedig folytatni fogják.

Az élő videó Dobrev Klára Facebook-oldalán érhető el.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.