OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. május 26., péntek 12:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Csökkent a házasságkötések és a születések száma, mert az orbáni infláció megbuktatta az orbáni családpolitikát

    Drasztikusan csökkent a házasságkötések és a születések száma az elmúlt egy évben a KSH adatai szerint. Ez nem csak az Orbán-kormány családpolitikájának súlyos kudarca, hanem az orbáni infláció következménye is.

A Demokratikus Koalíció szerint lehullott a családbarát Orbán-kormány hazug álarca, hiszen az orbáni infláció által előidézett súlyos megélhetési válság miatt csökkent a magyarok családalapítási kedve, emiatt házasodnak kevesebben és születik kevesebb gyerek. Az orbáni infláció egyre nagyobb részét emészti fel a fizetéseknek és a családi pótléknak, egyre nehezebb fizetni a dráguló élelmiszereket, a hétszeresére emelt rezsit és a növekvő lakáshitel-kamatokat. Egyre több magyar pár kénytelen feladni az álmát a saját lakásra és a családalapításra, mert amíg Orbán Viktor hatalmon van, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Ráczné Földi Judit
A DK országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.