OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. május 26., péntek 13:45

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Varju László: Orbán és Szijjártó piszkos alkuja miatt fizetjük az európai ár sokszorosát a gázért

    Hiába ment már 30 euró alá is a gáz világpiaci ára, a kormány idén több mint kétszer annyiért, 65-70 euró körül veszi a gázt az oroszoktól, és már jövő évre is szerződésben fixálta le 50 euróért.

Az Árnyékkormány szerint Orbán és Szijjártó megint rosszul spekulált a magyarok pénzével, miattuk fizetjük az európai ár sokszorosát a gázért. Már 2022-ben is csúcsáron vettek gázt az oroszoktól, úgy látszik, az elkövetkező két évre sem sikerült jobb üzletet kötniük. Miattuk ilyen magas a rezsiár, miattuk kell a hétszeres rezsiemelést fizetnünk, miattuk van orbáni infláció, miattuk élünk rosszul. Velük ellentétben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörjük az inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

Varju László
Energia- és rezsiügyi árnyékminiszter
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.